MiNT USBis ja piparmünt teetassis

Aknast ulatub sisse m-interneti HSDPA ühendus, mis teeb meele heaks. Aeg-ajalt viskab ikka EDGE peale ka, aga levi on väga ok. Nii et nädalaks testiks võetud Elisa MiNT jääb vist kauemaks minu kätte. Saab üle Eesti suvakohas veebis käia ja seda on viimasel ajal üha rohkem vaja. Kui maale ulatuks ka EMTi 3,5G levi, oleks muidugi EMTi kliendina valik selle teenusepakkuja kasuks langenud. Aga Elisa ulatub 3,5G servaga siia ja m-veeb on kiire ja katkestusteta.

Ma tahtsin tegelikult rohkem hoopis muust rääkida. Hoopis sellest, et mul on puhkuse esimene päev ja et ma lasin end mõnusasti päikese poolt ära kõrvetada. Et milline mõnu on taimelavast värsket piparmünti noppida ja sellest teed teha, peenralt tilli ja sibulat ja noori porgandeid süüa. Eelmisel suvel poleks ma seda “rohelist” luksust hinnata osanud, aga talvel tehtud toitumisemuutus on väärtushinnangud ümber muutnud. Puhkuse esimene päev möödub ka U. kingitud Epp Petrone “Roheliseks kasvamine” raamatu seltsis – nii kasvab koduaiasaaduse väärtus veelgi rohkem.

Värske ja veidi kibe sibulamaitse suus sukeldun suvesse. Päevauudised käivad. See on hetk kus küla on vaikne ja naabrid liiguvad tubadesse, kastetakse ära viimased peenrad, tehakse viimased jalutuskäigud. Vanavanemad uinuvad tavaliselt juba kümne paiku, aga on suvi ja kuna käib jalgpall, siis täna ollakse kauem üleval.

Leave a Reply

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga