Halloo! Kas kõik ongi nii negatiivne!? Kus on head uudised?

Halloo, inimesed! Ehk isegi peaks pöörduma, halloo ajakirjandus! Kas positiivsed uudised on Eesti Vabariigist kadunud? Kas midagi head enam ei juhtu? Kas kõik on kogu aeg halb, negatiivne ning MA(janduslik)SU(rutis)?

Viimase aja lehti lugedes jääb mulje, et kõigele leitakse negatiivne vaatenurk. Tubli käsitöölist, kes on juba pooled omakootud käpikud maha müünud, kirjeldaks käesolev Eesti ajakirjandus järgnevalt. “KRIIS: Virelev käsitööline on suutnud vaevalt pooled käpikud maha müüa!”

Nõuan rohkem positiivseid uudiseid! Lollustele, kollasele ajakirjandusele ning negativismile ajakirjandusmaks peale! Kurbusega pean tõdema, et siiski satun aeg-ajalt lugema “netikommentaare”. Mul hakkab lausa kahju, kuidas Eesti inimene on valmis oma kaasmaalast pori ning s***ga loopima. Ometi veendusin 1. mai mõttetalgutel, et on piisavalt inimesi, kellel on minuga sarnased väärtushinnangud. Iseasi, kas me suudame/tahame midagi ära teha. Iseasi, kas meie väärtushinnangud on need õiged? Ning kust algab enese ja teiste “hindamine”. Milliste standardite järgi? Kas standardeid on üldse?

Igaljuhul, kui oled “mees” kaasmaalast veebiavaruses poriga loopima, ole ka “mees” et oma nimi alla kirjutada. Maailma muutmine algab iseendast. Mina kahjuks kõigini ei jõua. Olles ise tolerantne ning hoides üksteist loodan, et tekitan sarnaseid emotsioone Eestisse juurde. Ma palun, eriti ajakirjanduse käest, kellel on väga suur võime mõjutada “masse”, positiivsemaid uudiseid, ilusaid mõtteid. Süstige Eesti inimesse helgust ja lootust. Muidu tapavad kõik ennast varsti ära. Seda me ju ometi ei taha?

P.S. Kust kohast on levinud see väärarusaam, et negatiivne müüb? Inimesed tahavad intriigi ja kõntsa? Täna hommikul unistasime ajalehest, kus oleks ainult head uudised…

2 kommentaari

  1. Päris hea vahend halbade uudiste vastu on meediadieet. Mina jälgin uudistekanalitest ainult ERRi uudiseid (mitte, et seal negatiivset ei oleks, aga on vähem hüsteeriat küll).
    Üks tore rubriik on veel loomaaia uudised 🙂

  2. Näh, kus nüüd nõudmas! Millist konkreetset head uudist sa viimati esimeseks lugesid?
    Käed nõrkevad selliste avalduste peale, kui elukutseks on olla ajakirjanik.

Leave a Reply

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga