Sõnale 'feed' (RSS, Atom) eestikeelne vaste

HingepideMis võiks olla korralik eestimaine vaste sõnale feed (RSS feed, Atom feed)?

Nastik annab ingliskeelsele sõnale taolised vasted: toitma, söötma, ette andma, sööt, varustamine. Tore. Siit saab edasi minna. Uurime arvutikasutaja sõnastikku ning arvutisõnastikku. Säält saab huvitavaid sõnapaare nagu söötma, ette andma, ette vedama.

Veel edasi süüvides leiab toredaid väljendeid nagu söötur, vedur, toide.

Lehe toide kõlab veidi imelikult. Feed on ikka rohkem nagu väljund. Sööde kõlab loogilisemal ehk nagu väljasööde ja väljund. Aga feed reader oleks siis söödulugeja?

Katsetame sünonüümisõnastikku. Sõnale toit leiab see ilusaid vasteid: hingepide, hambavilu, nasvärk, nodi, padajann. Sõnale söök aga roog, sööm ja eine.

Siiamaani on minu lemmikvaste inglise keelsele sõnale feed eestikeelne sõna hingepide. Aga hingepide sobib muidugi rohkem jutuploogi jaoks. Selline tehnikaplogi võiks küll pakkuda söödet või nodi või padajanni.

Mis see võiks olla?

4 kommentaari

  1. Mina olen siiani mitmel pool näinud sõna RSS-loend või uudisloend. Ka voog on üsna asjalik, võibolla ka lihtsalt RSS-väljund. Võimalusi on mitmeid. Ka vallaste.ee sõnastik annab vasteks “toide”, aga see kõlab ka minu meelest väga-väga pahasti ;).

Leave a Reply

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga